Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Κύμα διαδηλώσεων σε όλο τον κόσμο για τη σφαγή των Παλαιστινίων - στην Αθήνα σήμερα στις 6.30μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει σε παγκόσμια βάση, με οργάνωση κινητοποιήσεων η διαμαρτυρία για την κλιμάκωση των Ισραηλινών επθέσεων, με αφορμή τη δολοφονία τριών εφήβων, που έδωσε την αφορμή για μεγάλη κλίμακας αντίποινα, τα οποία υποδαυλίζουν την ένταση στην περιοχή. Διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 17 Ιουλίου στην Iσραηλινή Πρεσβεία στις 6.30 μμ.



 "Πρωτοβουλία ένα καράβι για τη Γάζα": "Σχεδόν 200 νεκροί και πάνω από 1100 τραυματίες, στην πλειοψηφία τους άμαχοι γυναίκες και παιδιά είναι μέχρι τώρα ο απολογισμός της σφαγής που έχουν εξαπολύσει οι εγκληματίες πολέμου του κράτους του Ισραήλ στην παράνομα αποκλεισμένη και πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.


Εδώ και 7 ημέρες το Ισραήλ σφυροκοπάει τη Γάζα με χιλιάδες αεροπορικές επιθέσεις και τόνους βομβών στοχεύοντας οικογένειες, νοσοκομεία,σχολεία, τεμένοι, ακόμα και ψαρόβαρκες. Ιατρικές ομάδες που αποτελούνται από ντόπιους αλλά και ξένους γιατρούς ανακοίνωσαν ότι οι πληγές στα σώματα που εξέτασαν προκλήθηκαν από τα καταστροφικά και διεθνώς απαγορευμένα όπλα DIME (Dense Inert Metal Explosives). Απαγορευμένα όπλα (βόμβες λευκού φωσφόρου) είχαν χρησιμοποιηθεί από το Ισραήλ και στις δυο προηγούμενες επιθέσεις του στη Γάζα, το 2012 και το 2008 εναντίον αμάχων.

Οι ελλείψεις στα νοσοκομεία σε ιατροφαρμακευτικό υλικό είναι τεράστιες και η νοσηλεία ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των συνεχών διακοπών ρεύματος. Χιλιάδες αναγκάζονται να αφήσουν τα σπίτια τους ζητώντας την επίσης επισφαλή προστασία σχολείων και κτηρίων των Ηνωμένων Εθνών ή προσπαθώντας να φύγουν μέσω του περάσματος της Ράφα.

Ανταποκρινόμενοι στην έκκληση των Παλαιστινίων της Γάζας καλούμε όλον τον κόσμο που πιστεύει στη δικαιοσύνη και στην αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, που δεν κρατάει ίσες αποστάσεις εξομοιώνοντας τον καταπιεσμένο με τον κατακτητή, να βγει μαζικά στους δρόμους στο πλευρό του παλιαστινιακού λαού και να εναντιωθεί στο σιωνιστικό απαρντχάιντ του ισραηλινού κράτους. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες διαδηλωτές που απαιτούν να σταματήσει αυτή η σφαγή, από το Λονδίνο μέχρι τη Συρία, την Υεμένη και το Αφγανιστάν και από την Μαλαισία και την Ινδονησία μέχρι τη Ν. Υόρκη.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να αναδεικνύει σε «στρατηγικό σύμμαχο» το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ και να διακόψει εδώ και τώρα κάθε σχέση οικονομική, πολιτική, διπλωματική, μαζί του.

Καλούμε συνδικάτα, συλλόγους, συλλογικότητες και αλληλέγγυους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 17 Ιουλίου στις 6.30 μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία ενάντια στη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα, ως την ελάχιστη έκφραση αλληλεγγύης σε έναν καταπιεζόμενο και αγωνιζόμενο λαό που πάντα αποτελεί έμπνευση και για τους δικούς μας αγώνες".


Μέχρι στιγμής το κάλεσμα υπογράφουν:
Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Σύλλογος Ιντιφάντα, Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, Σύλλογος Al Awda για το Δικαίωμα της Επιστροφής, Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζόμενων, Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, Ένωση Παλαιστινιακών Οργανώσεων και Παροικιών Ευρώπης, Γενική Ένωση Παλαιστίνιων Φοιτητών, Γενική Ένωση Παλαιστίνιων Εργατών Ελλάδας, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), Ένωση Μεταναστών Εργατών, Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας , Αιγυπτιακή Κοινότητα Ελλάδας, Κοινότητα Σενεγαλέζων



ΣΥΡΙΖΑ: Σταματήστε τη σφαγή στη Γάζα

"Η σφαγή στη Γάζα συνεχίζεται αμείωτη, με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τους διακόσιους. Στην πλειοψηφία τους τα θύματα των ισραηλινών βομβαρδισμών είναι άμαχοι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά. Για μια ακόμα φορά το Ισραήλ, ενθαρρυμένο από την ανοχή της διεθνούς κοινότητας, παραβιάζει κατάφωρα τη διεθνή νομιμότητα και καταπατά κάθε έννοια ανθρωπιάς.


Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες της Αθήνας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται την Πέμπτη 17/7 στις 6:30μ.μ. στην ισραηλινή πρεσβεία (Κηφισίας και Κατεχάκη). Είναι ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας με τα κινήματα σε όλον τον κόσμο που διεκδικούν τη σύναψη εκεχειρίας, την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και την οριστική επίλυση του Παλαιστινιακού, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, δηλαδή στα «σύνορα του 1967»".



ΚΚΕ: Συλλαλητήριο ενάντια στο νέο αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης

"Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας διοργανώνουν συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και καταδίκης της νέας εγκληματικής επίθεσης του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης.
    Όλοι και όλες στη συγκέντρωση την Πέμπτη 17 Ιούλη και ώρα 19.00 στην Πανόρμου (στάση Μετρό), θα ακολουθήσει πορεία προς την Ισραηλινή Πρεσβεία.
    Στο συλλαλητήριο θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας".
  


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κινητοποίηση έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία - Πέμπτη 17 Ιουλίου 6:30μμ

"Το κράτος – τρομοκράτης Ισραήλ με συνεχείς βομβαρδισμούς τις τελευταίες μέρες κλιμακώνει την επίθεσή του σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την ισραηλινή βαρβαρότητα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Συγκλονισμένη η ανθρωπότητα παρακολουθεί μια νέα πολεμική εκστρατεία σε βάρος ενός λαού χτυπημένου από ένα ρατσιστικό καθεστώς διακρίσεων τύπου απαρτχάιντ και μια διαρκή και σκληρή καταστολή. Ήδη βαρύ φόρο αίματος πληρώνει ο λαός της Παλαιστίνης ενώ τα ισραηλινά γεράκια μεθοδεύουν και χερσαία επίθεση, πράγμα που θα σημάνει επιπλέον χιλιάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές σε ζωτικής σημασίας υποδομές.

Με την στήριξη και τη συνενοχή των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ και ΕΕ το Ισραήλ ξετυλίγει μια πολιτική εξόντωσης του Παλαιστινιακού λαού εδώ και χρόνια.  Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει με προκλητικό τρόπο αυτή τη βαρβαρότητα δείχνοντας ότι η συμμαχία της άρχουσας τάξης με την ευρωπαϊκή είναι ενάντια σε κάθε λαό και τα δικαιώματά του. Οι οικονομικές δοσοληψίες με το Ισραήλ επισφραγίζουν αυτή την άθλια συμμαχία της συνενοχής.

Ο άνισος αγώνας των Παλαιστινίων για το δικαίωμά τους στη ζωή και την ανεξαρτησία είναι αγώνας που πρέπει στηριχτεί από τον καθένα που ασφυκτιά από τη βαρβαρότητα του δίκιου του ισχυρότερου, από τον σκοτεινό κόσμο του κεφαλαίου όπου το κέρδος και η μοιρασιά σφαιρών επιρροής έχουν μεγαλύτερη αξία από τους ανθρώπους.

Στηρίζουμε τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ζωή, ελευθερία, ανεξαρτησία. Να διακοπούν άμεσα οι διπλωματικές και στρατιωτικές σχέσεις με το τρομο-κράτος του Ισραήλ. Να σταματήσει το έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Να τιμωρηθούν οι εγκληματίες πολέμου πολιτικοί και στρατιωτικοί του Ισραήλ. Λευτεριά στην Παλαιστίνη".


ΟΛΜΕ: "Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα ακόμα αδίστακτο αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις που εξαπέλυσαν εκατοντάδες επιδρομές και βομβαρδισμούς, προκαλώντας το θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων, ανάμεσά τους και παιδιά καθώς και τον τραυματισμό εκατοντάδων άλλων. Η ισραηλινή ηγεσία, συνεχίζει ανενόχλητα τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας απειλώντας ακόμα και με χερσαία εισβολή «εάν χρειαστεί».


Για άλλη μια φορά το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ σε ρόλο «χωροφύλακα» της ευρύτερης περιοχής, έχοντας την πλήρη ανοχή και κάλυψη των υψηλών προστατών του σε ΗΠΑ και ΕΕ, καθώς και τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης με την οποία βρίσκεται σε πλήρη πολιτικό-στρατιωτική συνεργασία, προχωρά σε κλιμάκωση της επιθετικότητας ενάντια στον παλαιστινιακό λαό με στόχο να υπονομεύσει την ενότητά του, να ναρκοθετήσει την ειρήνη στην περιοχή και να διαιωνίσει την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα βάρβαρη επιδρομή, από το στρατοκρατικό κράτος του Ισραήλ ενάντια στον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό. Ταυτόχρονα εκφράζει τη βαθιά αλληλεγγύη του απέναντι στο δίκαιο αγώνα που διεξάγει ο λαός της Παλαιστίνης για ειρήνη και εθνική ανεξαρτησία.

Ταυτόχρονα καλούμε τις ΕΛΜΕ, τους μαζικούς φορείς, σωματεία, συνδικάτα και ομοσπονδίες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε αντιπολεμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία (Κατεχάκη και Κηφισίας), την Πέμπτη 17 Ιουλίου και ώρα 6.30μμ.


Να σταματήσουν τώρα οι ισραηλινές πολεμικές επιδρομές!
Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής. Παλαιστινιακός κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ.
Αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού! ".




Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: "εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της για το νέο έγκλημα που συντελείται στη Γάζα κατά του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014, στις 6:30μμ στην Ισραηλινή Πρεσβεία (Κηφισιάς και Κατεχάκη).

Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί. Λευτεριά στην Παλαιστίνη και στο λαό της".




Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον όμιλο επιχειρήσεων INTRACOM "εκφράζει τον αποτροπιασμό των συναδέλφων εργαζομένων για τη νέα κλιμάκωση στο έγκλημα διαρκείας του κράτους του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους οι οποίοι μάχονται για μια πατρίδα ελεύθερη, δημοκρατική, κυρίαρχη. Για στοιχειώδη κι αυτονόητα πανανθρώπινα δικαιώματα, κατοχυρωμένα στη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών και σε πολυάριθμες αποφάσεις των οργάνων του, αλλά που «βραχυκυκλώνονται» όταν πρόκειται για τον ιστορικό κι ηρωικό παλαιστινιακό λαό που στερήθηκε βίαια την πατρίδα του και συνεχώς εξοντώνεται χωρίς να πάψει να αγωνίζεται για τη λευτεριά του σχεδόν 3 γενιές τώρα.


Με πρόσχημα την εγκληματική απαγωγή και δολοφονία τριών νεαρών Ισραηλινών εποίκων στη Δυτ. Όχθη, το Ισραήλ εξαπέλυσε μια βάναυση επίθεση η οποία μετράει ήδη διακόσιους και πλέον νεκρούς, 80% άμαχους, ανάμεσά τους μάλιστα δεκάδες μικρά παιδιά. Ξεκινώντας από ένα αληθινό πογκρόμ στη Δυτ. Όχθη, στράφηκε κύρια για μια φορά ακόμη εναντίον του πολύπαθου λαού στη μόνιμα αποκλεισμένη Γάζα με καθημερινές εκατόμβες, κυρίως αμάχων, υποτίθεται ως απάντηση στις ρουκέτες που πλήττουν το Ισραήλ σαν αντίδραση στη βάρβαρη επίδειξη τερατώδους ισχύος από το Ισραήλ και την προσπάθειά του να τρομοκρατήσει και καθυποτάξει τον ακατάβλητο λαό της Παλαιστίνης, μια αναμέτρηση Δαυίδ με Γολιάθ (με τους ρόλους αντεστραμμένους). Είναι η πιο πρόσφατη καταστροφική εκδήλωση της συνεχιζόμενης καλλιεργούμενης έντασης ανάμεσα στους δυο λαούς.

Μιας έντασης που φέρνει μαζί της φυλετικό και θρησκευτικό μίσος, ατέλειωτη βία, πολέμους και καταστροφές, αδικία, εκδικητικό κι αντεκδικητικό μένος. Μοναδικοί κερδισμένοι (και υποκινητές της έντασης, της αδικίας και βίας) οι ιμπεριαλιστές και τα άνομα συμφέροντά τους, των πολυεθνικών της ενέργειας αλλά και γεωπολιτικά στη Μέση Ανατολή. Στόχος και θύματα οι λαοί ολόκληρης της περιοχής, ανάμεσά τους και της Ελλάδας, με τις πολεμικές συγκρούσεις να κλιμακώνονται σε Συρία, Ιράκ – ενώ κι ο Λίβανος (όπου η ισραηλινή επιδρομή το 2006 κατέρρευσε άδοξα μπροστά στην σθεναρή αντίσταση που αντιμετώπισε) απειλείται πάλι άμεσα, από κοντά Ιράν, Τουρκία, Αίγυπτος, Λιβύη…

Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση γιατί βάζοντας και πάλι τις ΝΑΤΟικές και ΕυρωΕνωσιακές της «υποχρεώσεις» πάνω από το συμφέρον  του ελληνικού λαού, αλλά και με τις συνεχιζόμενες εμπορικές και στρατιωτικές συμφωνίες της με το Ισραήλ, υπονομεύει το παλαιστινιακό ζήτημα και την ειρήνη στην περιοχή.

Καταγγέλλουμε, επίσης, αυτές τις ελληνικές και διεθνείς πολιτικές δυνάμεις αλλά και τα συστημικά ΜΜΕ που κρατούν υποτίθεται «ίσες αποστάσεις» από τους δυο λαούς, βάζοντας στην ίδια ζυγαριά θύτες και θύματα. Με τη στάση τους αυτή δίνουν άφεση αμαρτιών στους  ιμπεριαλιστές για το ματοκύλισμα των Παλαιστινίων - καταδικάζοντας και τους Ισραηλινούς να ζουν μέσα σε διαρκή ανασφάλεια και στρατοκρατία – όλα αυτά προκειμένου να ελέγξουν τις εξελίξεις και να προωθήσουν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στην περιοχή. Χαιρετίζουμε τις θαρραλέες φωνές που ακούγονται και μέσα από το λαό του Ισραήλ παλεύοντας για ειρήνη με δικαιοσύνη και δημοκρατία για τους δύο λαούς κι όλη την περιοχή, τιμώντας έμπρακτα και τη μνήμη των θυμάτων του ναζιστικού Ολοκαυτώματος.

Είμαστε αλληλέγγυοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις με τον παλαιστινιακό λαό στον αγώνα για δικαίωσή τους, καλούμε συνδικάτα, οργανώσεις - κινήσεις να τοποθετηθούν ανάλογα.

 Απαιτούμε:

 Άμεση κατάπαυση της ισραηλινής επίθεσης στο λαό της Γάζας
 Άμεση άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας
 Άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ
Καμιά συνεργασία της Ελλάδας με το επεκτατικό κι επιθετικό κράτος του Ισραήλ
 Αποχώρηση από όλα τα παλαιστινιακά εδάφη των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής (από το 1967)
 Γκρέμισμα του Τείχους της Ντροπής στη Δυτική Όχθη
Διάλυση όλων των ισραηλινών εποικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη
 Ίδρυση κυρίαρχου κι ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και κατοχύρωση της ειρήνης για όλους τους λαούς της περιοχής
 Επιστροφή όλων των  προσφύγων στις εστίες τους

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!         Συμμετέχουμε στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ την Πέμπτη 17/7:
6:30μμ στην Ισραηλινή Πρεσβεία (Κηφισίας & Κατεχάκη) από παλαιστινιακές & αντιπολεμικές οργανώσεις 7:00μμ οδός Πανόρμου (σταθμός μετρό) με πορεία στην Ισραηλινή Πρεσβεία όπου καλούν ΚΚΕ-ΚΝΕ".





ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου