Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Τουρκία: Μια διαφορετική ημέρα ξημερώνει


 
Μια ηλιόλουστη μέρα ξημερώνει και η γέφυρα του Βοσπόρου έχει πλημμυρίσει από δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κάθε ηλικίας, που έχουν ξεκινήσει από την Ανατολία με κατεύθυνση την Ταξίμ. Συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει κοντά στην Μπεσίκτας. Για την ακρίβεια ποτέ δε σταμάτησαν. Ενώ  μπάτσοι προσπαθούν να φτιάξουν φράγματα για να αποτρέψουν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν την πλατεία Ταξίμ.

Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Τουρκία είναι μια γενικευμένη κοινωνική εξέγερση και ύστερα απ’ όλη αυτή την δολοφονική καταστολή βασικό αίτημα των διαδηλωτών είναι η παραίτηση της κυβέρνησης. Το πάθος των εξεγερμένων είναι απερίγραπτο, αν λάβουμε υπόψη ότι οι περισσότεροι που συμμετείχαν στις ολονύχτιες συγκρούσεις παραμένουν άυπνοι στους δρόμους και οργανώνονται ακόμα καλύτερα. Τα μηνύματα που στέλνουν οι ίδιοι  μιλάνε για την οργή που νιώθουνε απέναντι στους κρατικούς λειτουργούς,  που καταστέλλουν και δολοφονούν, μιλάνε για ελευθερία  και για το αντίτιμο της, τον αγώνα με κάθε μέσο και κόστος.


Από την άλλη το καθεστώς κρύβεται και δεν έχει κάνει καμία δήλωση για τα χθεσινά γεγονότα. Ενώ την ίδια στιγμή στέλνει εκατοντάδες μπάτσους με αεροπλάνα από την Αττάλεια με κατεύθυνση την Ισταμπούλ  θέλοντας έτσι να ενισχύσει τις εκεί δυνάμεις καταστολής που σήμερα θα έχουν απεναντί τους παραπάνω κόσμο και σίγουρα περισσότερη οργή.

Η τηλεόραση επιβεβαιώνει με απόλυτο τρόπο την ρήση: The revolution will not be televized
Πορεία αλληλεγγύης γίνεται αυτή την ώρα στο Los Angeles και τον Καναδά

Βίντεο από τα νυχτερινά που αποτυπώνει την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των εξεγερμένων http://vimeo.com/67441445

Taksim Ablukada - Occupy Taksim/İSTANBUL/TURKEY from Daghan Is on Vimeo.


 Taksim Ablukada - Occupy Taksim/İSTANBUL/TURKEY from Daghan Is on Vimeo.

indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου