Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

588 Μ/ΚΤΟ ΠΡΩΤΟΚΛΗΣΙ ΕΒΡΟΥ: ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕ -10, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ! Εξαφανίζονται τα αποθέματα καυσίμων: Ζήτω το 1940!


Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κάθε πολίτης, η κάθε οικογένεια προσπαθεί με κάθε τρόπο να αντιμετωπίσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η κατάσταση είναι ασφαλώς πιο δύσκολη στις ορεινές περιοχές και στη παραμεθόριο, όπου οι δοκιμασίες είναι πιο μεγάλες.

Εκεί και πιο συγκεκριμένα στον Έβρο, “τρέχει ο νους και ο συλλογισμός” χιλιάδων γονιών, καθώς τα παιδιά τους υπηρετούν την στρατιωτική τους θητείας σε μονάδες και φυλάκια της περιοχής. Θα περίμενε κανείς ότι ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος, το ΓΕΣ και οι διοικητές των μονάδων θα εξασφάλιζαν στους συναδέλφους ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Αντί για αυτό εξοργισμένοι και γεμάτοι ανησυχία γονείς μας καταγγέλλουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει καθόλου θέρμανση. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ -10 και -15 βαθμούς, αλλά τα καλοριφέρ δεν ανάβουν καθόλου. Η απάντηση των αξιωματικών στους φαντάρους που τουρτουρίζουν είναι ότι δεν υπάρχουν καθόλου καύσιμα. Η μόνη άμυνα των συναδέλφων είναι να στέκουν τυλιγμένοι στους υπνόσακους, μήπως και γλυτώσουν το κρυολόγημα.

Οι γονείς επιχειρούν να επικοινωνήσουν με το διοικητή της μονάδας, την Ταξιαρχία, τη Μεραρχία και το ΓΕΣ καθώς φοβούνται για την υγεία των παιδιών τους. Όπως μας λένε χαρακτηριστικά: «είναι δυνατόν τα παιδιά να κινδυνεύουν με κρυοπαγήματα, όπως οι παππούδες τους στο Αλβανικό μέτωπο πριν από 73 χρόνια;»


Αυτή όμως η επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο 588 Μ/Κ ΤΟ είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικών επιλογών και των Μνημονίων που φορτώνουν το οικονομικό κόστος της στρατιωτικής θητείας στην λαϊκή οικογένεια και αδιαφορούν τελείως για την κατάσταση που επικρατεί στις μονάδες.
Ο ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος ακολουθεί μιας ακραία ανάλγητη πολιτική:
  Έκοψε τις δωρεάν καταστάσεις επιβίβασης φορτώνοντας το κόστος μετακίνησης στους φαντάρους, απαγορεύοντας στους πιο φτωχούς να παίρνουν ακόμη και άδεια.

  Έκοψε ακόμη και το δεύτερο ζευγάρι αρβύλες, αφήνοντας τους φαντάρους να βρωμάνε και «να σαπίζουν».

  Τώρα κόβουν και το πετρέλαιο, αφήνοντας ολόκληρες μονάδες χωρίς θέρμανση.
Και από την άλλη μεριά ετοιμάζονται να ανακηρύξουν ΑΟΖ και να προχωρήσουν σε  νέους πολεμικούς εξοπλισμούς αξίας δις ευρώ, για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα του ελληνικού ενεργειακού λόμπι, των πολυεθνικών της ενέργειας και των δανειστών. Σχεδιάζοντας ένα νέο γύρο έντασης με την Τουρκία για τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου, όπου όμως εμείς θα είμαστε «το κρέας στα κανόνια τους».

Ας μην τους κάνουμε τη χάρη. Απαιτούμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Οι συνάδελφοι φαντάροι να βγουν μαζικά Παραπονούμενοι, ζητώντας Ακρόαση από Ταξιαρχία και Μεραρχία, απαιτώντας το σεβασμό των δικαιωμάτων τους. Απαιτώντας θέρμανση, σεβασμό της υγείας  και της αξιοπρέπειας τους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου