Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΜΑΤ και συλληψεις στη Χαλυβουργία! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ!!!

Σύμφωνα με μήνυμα στην σελίδα Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ  στο facebook:
Τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ, στην πύλη της χαλυβουργίας ανοίγουν δρόμο στους απεργοσπάστες... Συνελήφθησαν οι παρόντες στην πύλη και η ασφάλεια του εργοστασίου. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ.....



Με εκβιασμούς και προβοκάτσιες συνεχιζόταν χθες η προσπάθεια του βιομήχανου Μάνεση και των συμμάχων του, να συκοφαντήσουν το σκληρό και συνάμα περήφανο αγώνα των απεργών χαλυβουργών, τη στιγμή που έχει ξεχειλίσει η οργή όλης της εργατικής τάξης από τη στείρα αδιαλλαξία του Μάνεση.
Ετσι και χτες η εργοδοσία συνέχισε την ίδια τακτική εκβιασμών και απειλών διαδίδοντας για μια ακόμα φορά ανεπίσημα μέσω ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης ότι δίνει νέα... παράταση λίγων ημερών μέχρι να καταθέσει αίτημα για ομαδικές απολύσεις και κλείσιμο της μονάδας του Ασπροπύργου. Και όλα αυτά, όπως διέδιδαν, για να συνεχιστούν οι «διαπραγματευτικές προσπάθειες» παρά το γεγονός ότι είναι η ίδια η εταιρεία που εδώ και ημέρες αρνείται να συζητήσει με το Σωματείο τις προτάσεις που έχει καταθέσει και οδηγούν σε εξεύρεση λύσης. Από κοντά το υπουργείο Εργασίας, αντί να πάρει θέση και να πιέσει την εργοδοσία, συνεχίζει να παίζει το ρόλο του «διαπραγματευτή» της... εργοδοτικής αδιαλλαξίας.

Παράλληλα όμως με την εργοδοτική αδιαλλαξία συνεχίστηκαν και οι βρώμικες προσπάθειες συκοφάντησης του αγώνα των χαλυβουργών, με πρωταγωνιστικό ρόλο να παίζουν και πάλι ο κυβερνητικός βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης και ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ.


Ετσι χτες αργά το μεσημέρι ο βουλευτής της ΝΔ εμφανίστηκε και πάλι σε χώρο δίπλα στο εργοστάσιο όπου συγκεντρώνονται διευθυντές και απεργοσπάστες. Το σωματείο με ανακοίνωσή του κατήγγειλε τον βουλευτή «ως καθοδηγητή του απεργοσπαστικού μηχανισμού που έχει δημιουργήσει ο Μάνεσης» και ότι «προσπαθεί με την παρουσία του στην πύλη του εργοστασίου να δημιουργήσει προβοκάτσια».«Τώρα, σημειώνει ειδικότερα, που η εξέλιξη του αγώνα μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση, που το ΔΣ και οι απεργοί χαλυβουργοί προσπαθούν με τις προτάσεις τους να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Τώρα που οι συζητήσεις με το υπουργείο Εργασίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο απεργοσπαστικός μηχανισμός και οι καθοδηγητές τους δεν θέλουν να βρεθεί λύση.

Θέλουν με τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες να λερώσουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών που εδώ και 9 μήνες παλεύουν για τα δικαιώματά τους για να ξαναγυρίσουν στην δουλειά οι 120 απολυμένοι συνάδελφοι μας. Φαίνεται καθαρά σήμερα ποιος δεν θέλει να δοθεί λύση στο πρόβλημα, ποιος είναι με το συμφέρον των εργαζομένων και ποιος είναι με το συμφέρον του Μάνεση.
Καλούμε τους συναδέλφους μας να μην συνταχθούν με τον απεργοσπαστικό μηχανισμό του Μάνεση, να μη δεχτούν να γίνουν υποχείρια του προβοκάτορα Γεωργιάδη, βουλευτή της ΝΔ, που είναι αποφασισμένος να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Μάνεση».
η συνέχεια εδώ 

 http://antigeitonies.blogspot.gr/2012/07/blog-post_664.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου