Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Χτυπησαν τους ανθρακωρυχους στην Μαδριτη. 7 συλληψεις και 76 τραυματιες

Αυτοι οι οποίοι διαδήλωναν στο υπουργείο βιομηχανίας δεν ήταν μόνο οι 200 ανθρακωρύχοι που έχουν μόλις φτάσει στην ισπανική πρωτεύουσα, μετά το περπάτημα για περίπου τρεις εβδομάδες από τη βόρεια Ισπανία. Υπήρχαν χιλιάδες υποστηρικτές που ενώθηκαν μαζί τους την Τρίτη για να σχηματίσουν την Μαυρη Πορεια η οποία εφθασε στην Μαδριτη  με αναμενους φακους στα κρανη εργασιας τους.
 
 Το ίδιο συνέβη την Τετάρτη, όταν χιλιάδες άνθρωποι έχουν ενώθει με τους ανθρακωρύχους μπροστα στο Υπουργείο Βιομηχανίας φώναζοντας συνθήματα όπως «ο εχθρός είναι εντός» και  «δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε μεταλλωρύχοι."


 Περίπου 500 λεωφορεία μπήκαν στην πρωτεύουσα με διαδηλωτές, οι οποίοι παρακολούθησαν την πορεία.Οι ανθρακωρύχοι μαζι με τις οικογένειες και τους υποστηρικτές τους σε μια πομπή κατω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο εφθασαν στο  Υπουργείο Βιομηχανίας το οποιο ηταν θωρακισμενο απο καγκελα(σας θυμιζει τιποτα;) Βαν της αστυνομιας και ΜΑΤ  με αιτημα την απομάκρυνση του 64% στις περικοπές που προβλέπονται για τον τομέα του άνθρακα, που σύμφωνα με τους ανθρακωρύχους θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των ορυχείων.
 
Ήταν αναμενόμενο ότι κανένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Βιομηχανίας δεν ειχε την διαθεση να συναντηθει με τους ανθρακωρύχους. Τότε ήταν που οι αστυνομικές δυνάμεις παρενέβησαν για να διαλύσουν την πορεία με ξυλο και σφαίρες από καουτσούκ κατά των διαδηλωτών.

Μετα την αγρια επιθεση της αστυνομιας υπηρξαν 7 συλληψεις και 76 τραυματιες.






 Το σημαντικο ειναι οτι αυτη η επιθεση στους ισπανους εργαζομενους γινεται την μερα που ο ισπανος πρωθυπουργος ανακοίνωσε νέα μέτρα λιτότητας, συμπεριλαμβανομένων των φόρων επί των πωλήσεων αυξήσεις σε διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες και αλλαγές στις παροχές προς τους ανέργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου