Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ" : MΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ [ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ]

αναδημοσιευση απο
 ΠΡΕΖΑ TV

 ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΤΟΥ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗΣ ΠΟΡΩΝ,ΔΕΝ ΔΥΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΖΩΕΣ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ.
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ,ΠΩΣ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ;
ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΙΑ;
ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.


Το ακτινοθεραπευτικό κέντρο του Αγλαΐα Κυριακού ήταν αίτημα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια απ' το 1982. Τελικά, το Δεκέμβρη του 2009 τοποθετήθηκε (με χορηγία) στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, ακτινοθεραπευτικός και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, lazer τελευταίας τεχνολογίας και έγινε πλήρης ανακαίνιση του χώρου, με μοναδικό στόχο την ασφαλή ακτινοβολία των παιδιών και τον πλήρη μηδενισμό ανθρώπινου λάθους. Στις 12.1.2011 έγιναν τα εγκαίνια του ακτινοθεραπευτικού κέντρου και ο παρευρεθείς υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος εξήρε το ρόλο των ιδιωτών και επιχειρηματιών της Υγείας, «που πολλές φορές κρατάνε ψηλά τον πήχη». Μέχρι τότε, η ακτινοθεραπεία των παιδιών γινόταν σε μη κατάλληλους χώρους και με εξοπλισμό παλιάς τεχνολογίας που προκαλεί πολλές παρενέργειες. Επίσης, πολλά παιδιά οδηγούνταν στο ιδιωτικό νοσοκομείο «Υγεία», που πρόσφερε δωρεάν τις ακτινοθεραπείας.

Χτες, ο Σύλλογος «Φλόγα» εξέδωσε μια δραματική ανακοίνωση:


«Απ' τα εγκαίνια έως σήμερα παρά τις άοκνες προσπάθειες και το ειλικρινές ενδιαφέρον τόσο της Διοίκησης του Νοσοκομείου όσο και του ελάχιστου προσωπικού που έχει αποσπαστεί από άλλα νοσοκομεία, το ακτινοθεραπευτικό τμήμα δεν είναι ακόμα σε θέση να προσφέρει ακτινοβολία σε όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, λόγω έλλειψης προσωπικού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όλο και περισσότερα παιδιά να παραπέμπονται για ακτινοβολία στο Νοσοκομείο "Υγεία", το οποίο εξακολουθεί να φροντίζει τα παιδιά χωρίς καμία χρέωση στους γονείς ή τα ασφαλιστικά ταμεία».

Το κέντρο λειτουργεί με έναν μόνο ακτινοφυσικό, δηλαδή «βγάζει μισή βάρδια στην ουσία», όπως λένε οι γονείς, ενώ χρειάζεται τουλάχιστον άλλους δύο για να δουλέψει δύο συνεχόμενες βάρδιες ώστε να αντιμετωπιστεί η αυξημένη προσέλευση παιδιών στο «Αγλαΐα Κυριακού». Ακόμα και αυτός ο ένας ακτινοφυσικός είναι με το «ένα πόδι» στο «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η απόσπασή του και οι γονείς τρέμουν μην τον χάσουν κι αυτόν! Επίσης, έχει μόλις δύο ακτινοθεραπευτές γιατρούς, ενώ χρειάζεται άλλους δύο και τρεις τεχνολόγους ΤΕΙ ενώ χρειάζεται τουλάχιστον άλλους δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου